за нас


ИСТОРИЯТА

 • 2012

  Ние сме Дени и Наско Кулински. Създаваме пуфове вече повече от шест години. Трудно ще ни бъде да съберем в няколко кратки изречения всичко онова, което ние самите влагаме в думата пуф. Но е достатъчно да кажем, че за нас тези причудливи на пръв поглед чували с топчета са нещо много повече от просто мебели. Няма да изненадаме никого ако си признаем, че – както често се случва – страстта има това очарование да прекроява плановете и на най-малко очакващите. Тръпката по пуфовете дойде неканена, но й благодарим, защото осмисля начинанията ни от най-началния момент… та и до днес.

 • 2015

  Започнахме с огромен ентусиазъм, минимални познания и много, много хъс. Интересно ни беше да разгънем във времето (а и пространството) една нова идея. Питахме се, възможно ли е съвременният интериор да гравитира около един – че защо не и няколко – пуфа? Открихме, че онова, което свързва нашия труд и стотиците нови къщи, които нашите пуфове откриха в годините, е именно това – търсене на нестандартното в обзавеждането. Време и пространство намериха пресечна точка именно в тази година, белязана за нас по особено съдбовен начин и с размах: отвори врати нашето настоящо ателие – пуфотворителницата, която много от вас вече посетиха. От която много от вас вече отнесоха кой пуф, кой шепа топчета в джобовете.

 • 2016

  Оказа се, че с време и търпение нашите пуфове намериха така усърдно търсените широки хоризонти. Разбира се, премеждия имаше. И доста промени. Както се случи с името ни. Четири години създавахме ръчно изработени изделия с името BBChairs. Тези от вас, с които се познаваме от по-отдавна, помнят. Или притежават BBChairs пуф. За нас изминалите години, с това име, ще останат винаги в спомените ни като началото на онова, което обичаме да правим! Същите пуфове, с още по-голям стремеж към нестандартния дизайн, наричаме вече coolinsky®. Идея за новото име получихме още преди години (че и малко отгоре), когато една клиентка – току що получила новия си пуф – попита: „Тези неща, които майсторите… пълните ги с облаци, нали?“…

 • 2017

  С времето научихме много от вас – за взаимовръзката „пуф – нива на ендорфини“; колко точно деца могат да скочат наведнъж върху пуф, без да го пръснат по шевовете; каква точно е йерархията за ползване на пуф, ако налице имаме куче, дете, възрастен. В тази година създадохме най-харесвания и търсен футон в coolinsky® – модел di-O. Нищо чудно, че точно този пуф приляга така добре на всякакви къщи – направихме го с общи усилия. Вие научихте нас на предпочитанията си, а ние успяхме да ги обединим в едно.

 • 2018

  Изминалата година започна с интересни предизвикателства за нашите пуфове, които само за няколко месеца успяха да окупират едни от най-модерните офис сгради на прогресиращи компании от България и Европа. Повече за тези проекти можете да следите в нашия Instagram профил. Последвайте ни и там!

 • 2019

  Нашият основен фокус през настоящия сезон е обзавеждането на яхти и луксозни кемпери, юрти и каравани. Предстои да ви разкажем повече… скоро!

наши клиенти