срокове и доставка

Срокове и доставка


I. Общи положения

1. Настоящият документ съдържа условия за сроковете за изпълнение и доставка, съгласно които търговецът предоставя услуги на потребителите/клиентите си посредством интернет магазина www.coolinsky.com/shop. Тези условия обвързват всички потребители. С натискане на бутона Поръчка, потребителят/клиентът се съгласява, че е запознат с условията за изпълнение и доставка на продуктите, които закупува през онлайн платформата.

2. След натискане на бутона Поръчка, потребителите се съгласяват да закупят стоките, намиращи се в Количка. Това действие има правно обвързваща сила. Клиентът получава потвърждение на поръчката и с получаване на това потвърждение се счита задължен да заплати поръчаните стоки, да посочи точен адрес за тяхното доставяне и да уточни допълнителни детайли, ако желае да получи поръчаните от него продукти по начин, различен от указания в онлайн магазина.

II. Срокове за изпълнение

3. Срокът за изпълнение на поръчка, при закупуване на продукти от онлайн магазина на coolinsky® е 15 (петнадесет) работни дни. В случай на изчерпана наличност или невъзможност на производителя да изработи някое от поръчаните изделия, последният се задължава да осведоми незабавно за тези обстоятелства клиента, като върне изцяло сумата на плащането, в случай че такова е направено. Продуктите от серията ръчно плетени пуфове woolinsky® се изработват и доставят за срок от 15 до 18 (петнадесет до осемнадесет) работни дни, поради специфичността на изделията и необходимото за ръчната им изработка техническо време.

4. За начало на срока на изпълнение по т.3 се счита моментът, в който:

4.а. Търговецът потвърди и приеме направената поръчка и договори с клиента начина за нейното доставяне и плащане, когато е избрана опция ‘Плащане при доставка’
или
4.б. Клиентът е направил пълно или частично (авансово) заплащане на поръчаните продукти през онлайн магазина на coolinsky®.

III. Доставка

5. Доставката на продукти, закупени от онлайн магазина на coolinsky®, се доставя по подразбиране до адрес на клиента чрез куриерска фирма Еконт Експрес. Когато клиентът желае доставката да бъде оформена до място, различно от посочения адрес за получаване, негово право е да поиска доставка до друг адрес или до офис на спедитора (който и да е офис на куриерската фирма Еконт Екпрес на територията на страната). Когато клиент избере опция ‘Плащане при доставка’ като начин на плащане, крайната цена на доставката се оскъпява пропорционално спрямо размера на сумата на наложения платеж. Относно комисионните и таксите за пратки с наложен платеж се прилагат условията и тарифите на куриерската фирма Еконт Експрес (калкулиране на цена за доставка може да се извърши на електронната страница на куриерската фирма – калкулиране на пратка). Клиентът има право да посочи удобен за него офис на куриерската фирма, до който да бъде изпратена покупката му, като по този начин се спестяват част от логистичните разходи (доставки до офис на Еконт Експрес се таксуват на по-ниска тарифа сравнено с доставка на същата фирма чрез куриер до точен адрес).

6. ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност в случаите, когато клиентът е допуснал грешка при изписване на адреса или посочване на телефонен номер за връзка, от което може да последва грешка при изпращане и получаване на пратката. В случаите, когато клиентът е подал грешна информация за доставка и пратката трябва да бъде пренасочена, всички разходи и такси по последващото връщане на пратката до подателя са за сметка на клиента.

7. В случаите, когато клиентът желае да получи закупените от него стоки до дома, офиса или друго конкретно място, чрез куриерска фирма, различна от Еконт Експрес, той има право да избере и посочи куриерска фирма, с която да бъде изпратена покупката му. В тези случаи търговецът не заплаща доставката и тя е изцяло за сметка на получателя.


Тарифиране на доставка

  • за пратки с тегло до 1кг - 7,43лв
  • за пратки с тегло от 1кг до 2кг - 9,20лв
  • за пратки с тегло от 2кг до 5кг - 11,68лв
  • за пратки с тегло от 5кг до 10кг - 17,35лв
  • за пратки с тегло от 10кг до 15кг - 23,36лв

Допълнителни услуги:

Комисионна за събиране на наложен платеж: 2,83% от стойността на наложения платеж

Обявена стойност (застраховка) на пратката: 0,28% от стойността на наложения платеж

SMS известяване за предстояща доставка: 0,18ст

Така описаните тарифи за логистични разходи, както и допълнителните услуги, се събират и дължат в пълен размер на спедитора - Еконт Експрес ООД. Размерът на тарифните числа, комисионни и цени за допълнителни услуги са регламентирани от Еконт Експрес ООД и актуализирани спрямо тарифите на спедитора към дата 01.01.2023


V. Специални условия

8. Безплатна доставка ползват всички клиенти на coolinsky©, които депозират поръчки на стойност над 500лв, независимо дали чрез платформата за онлайн поръчки (електронен магазин), директно съобщение към профил в социална мрежа (Facebook, Instagram, Viber) или чрез електронна поща.

9. Плащане при доставка – когато клиентът избере такъв метод на плащане, той не може да се възползва от условията за безплатна доставка. В този случай, логистичните разходи (такса ‘доставка’), както и комисионната за събиране на наложен платеж (1,57% от дължимата към търговеца сума) са за сметка на клиента и се заплащат от него.

V. Застраховка на пратките

10. Всички продукти на coolinsky® се изпращат с включена застраховка на пратките (т.нар ‘обявена стойност’). Това гарантира на клиентите правото да получат продуктите, които са закупили, във вида в който са изпратени. Предмет на застраховка са поръчаните/заплатени продукти, а стойността на обезщетението при евентуално възникнали щети е равна на цената на всеки един от артикулите, намиращ се в повредената пратка. Клиентът има право да поиска обезщетение до пълния размер на обявената стойност, като това обезщетение се дължи от фирмата спедитор. Правото на ползване на застрахователното обезщетение възниква в момента на получаване на пратката (само в случаи, когато щетите са доказуеми). Ако пратката бъде приета без възражения от получателя, той на свой ред няма право да търси обезщетение от спедитора на по-късен етап.

Последна актуализация на текстовете е извършена на 01.10.2021